25 ani de Radio TRINITAS

Patriarhia Română

Viaţa cetăţii

Luni - Sâmbătă, 06.30 - 09.00
Înapoi la emisiuni

În fiecare dimineață, „Viața cetății” vă aduce informațiile din actualitatea social-culturală și din cea religioasă. „Calendarul zilei” este rubrica de aducere-aminte de trecutul zilei, iar la Povestea vorbei – valențe în exprimare sunt explicate „locurile grele” ale gramaticii limbii române.

Prezentarea Ziarului Lumina este un alt moment din spațiul emisiunii, care aduce în atenție principalele titluri dar și conținutul edițiilor regionale ale cotidianului Patriarhiei Române.

Fragmente din biografia unor personalități sau întâmplări interesante din trecutul țării sunt prezentate în fiecare luni, miercuri și vineri, la Mărturii de ieri pentru azi.

De asemenea, zilnic sunteți invitați la o călătorie la bisericile care alcătuiesc patrimoniul spiritual al capitalei României.

Ultima parte a emisiunii este dedicată actualității religioase. Principalele subiecte ale zilei reprezintă conținutul rubricii de dialog „Răspunsuri duhovnicești”. Ca pregătire pentru transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii, „Viața cetății” face referire la Evanghelia zilei și la Sinaxarul zilei, iar, în final, o picătură din înțelepciunea lumii, în rubrica pusă sub titlul: Comoara înțelepciunii.

În fiecare dimineaţă, de luni până sâmbătă, între orele 06.30 – 09.00.